2011. március 2., szerda

Az illúziók halála

Kicsit furcsa, hogy csak közel egy, hatalomban töltött év után tűnik fel a kormánynak, mennyire kínos helyzetbe navigálták magukat ellenzékben. Most viszont ez látszik minden megszólalásukon, és a legfrissebben különösképp: miután a teljes országnak megígérték, hogy jobb lesz a Fidesszel, most ideje leszámolni az illúziókkal. Jó reggelt, Magyarország, jó reggelt, Fidesz.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az ő irányításuk alatt ne lehetne akár jobb is a helyzet mint korábban, de azokról az álmokról, hogy ez fájdalommentes lenne, most kell lemondani és beismerni . Korábban kellett volna persze, de ez sült ki belőle – jobb időkben el lehetett volna adni az egészet azzal, hogy most jön két év, hogy rendbe tegyék az országot, ehelyett most Matolcsy egyetlenegyszer mondta ki a reform szót, és még arra is fel lehetett szisszenni.
Pedig reformról egyébként még csak szó sincsen, legfeljebb a reform előkészítéséről. De most épp július a legkorábbi határidő, és ez bizony nem száz napos program, hanem akkor már tizennegyedik hónapja itt lesz a második Orbán-kormány. Aki ellenzékben szidja a reformokat, az kormányon joggal fél a rájuk adott reakciótól, mint ördög a tömjén füsttől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése